Mod de preparare
Pentru blat:
Farimitam biscuitii si ii ametecam cu untul topit.
Tapetam cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 15 cm (sau alt vas asemanator).
Turnam in aceasta forma biscuitii pisati si amestecati cu unt si formam blatul prajiturii, apoi la frigider.
Pregatim frisca
Smantana foarte rece o mixam cu zaharul pana obtinem frisca, eu am pus 4 linguri si a fost suficient de dulce.
Intre timp punem gelatina in 100 ml de apa, pentru 10 minute. Apoi o amestecam la foc mic cu 3 linguri de smantana pana ce se va dizolva complet (atentie, nu trebuie sa fiarba!!! se va distruge gelatina prin fierbere).
Pregatim crema de branza
Amestecam crema de branza cu semintele din pastaia de vanilie si zahar dupa gust.
Turnam gelatina si omogenizam bine toata compozitia.
Adaugam frisca si 1 lingurita de dulceata, pentru efectul marmorat al prajiturii.
Turnam compozitia peste blatul de biscuiti si dam totul la frigider pentru 4 ore sau o lasam de seara pentru a doua zi.
Scoatem prajitura din forma, indepartam hartia si decoram cu putina dulceata, sa aiba o fata haioasa:)
O prajitura fina, racoroasa si care nu necesita coacere.
Va doresc si voua o farfurie vesela plina cu cheesecake delicios!
Urmariti pregatirea acestei delicioase prajituri aici
Si gasiti mai multe retete aici.
Citeste continuarea: 1 2