Iata un desert foarte usor de pregatit: Fagure cu dulceata sau crema de ciocolata.
Ingrediente Fagure cu dulceata sau crema de ciocolata
4 oua, 4 linguri de zahar,4 linguri de ulei, 5 linguri de lapte/smantama, esenta de vanilie, o jumatate de lingurita amoniac stins cu otet si faina cat sa iasa un aluat consistent,ca o smantana.
Pentru crema: avem nevoie de crema de ciocolata finetti sau dulceata.
Mod de preparare Fagure cu dulceata sau crema de ciocolata
Ouale le-am mixat bine impreuna cu un praf de sare, apoi am adaugat pe rand vanilia, zaharul, uleiul, amoniacul, laptele/smantana si la sfarsit faina.
Findca am pastrat forma de fonta in care imi facea mama fagure cand eram mica tot pe aceasta am folosit-o. Am incins bine forma pe ochiul de la aragaz. Am uns forma cu ulei. Am luat cate o lingurita din compozitie, am pus din loc in loc in forma. Am copt fagurele. Au iesit super delicioase. Le-am umplut cu crema de ciocoata finetti.
Sunt foarte bune umplute si cu dulceata pe care o preferati. Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video
foto: Pixabay.com