Danielapatty a trimis o delicioasa reteta: Eclere false.
Ingrediente Eclere false
1 pachet piscoturi de sampanie
1 ciocolată
500 ml lapte
3 galbenusuri
3 linguri de zahar
50 g amidon de porumb
1 esenta de vanilie
Mod de preparare Eclere false
Scobim piscoturile cu o lingurița.
Crema:
Punem 300-350 ml lapte la fiert. Galbenusurile le frecam cu zaharul, zaharul vanilat/esenta de vanilie si amidonul. Treptat adaugam laptele ramas, omogenizam bine. Cand laptele a inceput sa fiarba, adaugam compozitia de galbenusuri si amestecam continu pana se ingroașa. Lasam crema sa se raceasca 10-15 minute.
Insiropam pișcoturile cu suc/compot de fructe.
O data insiropate, umplem cojile cu crema de vanilie. Deasupra punem un alt piscot pe care iil glazuram cu ciocolata topita pe bain marie.
Incearca si aceasta reteta video