Ultimele

Eclere cu crema de vanilie

Retetele tale » Eclere cu crema de vanilie
Eclere cu crema de vanilie

Iata o delicioasa reteta de Eclere cu crema de vanilie de la userul Popescu.

Ingrediente Eclere cu crema de vanilie

Eclerele: 300 ml apa, 150 ml ulei, 1 cana faina, 5 oua
Crema: 600 ml lapte, 200 gr zahar, 100 gr faina, 3 oua si jumatate pastaie vanilie.

Mod de prepareare Eclere cu crema de vanilie

Intr-o oala mai mare punem apa impreuna cu uleiul la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, luam de pe foc, adaugam faina si amestecam repede. Lasam deoparte sa se raceasca, amestecand din cand in cand. Cand s-a racit complet adaugam rand pe rand ouale, amestecand dupa fiecare cu o lingura de lemn pana cand ouale sunt bine incorporate.Din aluatul obtinut luam cu o lingura cate o biluta si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Le coacem la cuptorul preincalzit, circa 30-35 minute.

Crema: se freaca galbenusurile cu 100 gr zahar intr-un vas, se amesteca cu faina si treptat se subtiaza cu laptele. Se pune crema pe foc, amestecandu-se mereu cu o lingura de lemn pana se ingroasa. Albusurile le batem spuma tare cu zaharul ramas si incorporam usor in crema calda.
Dupa ce s-au copt eclerele, le lasam sa se raceasca, apoi le taiem capacele, dar nu de tot si le umplem cu crema de vanilie. Le glazuram cu ciocolata sau cu zahar vanilat.

Pofta buna !

Incearca si aceasta reteta video

foto: Depositphotos.com

Data articol: ianuarie 17, 2023