Iata o alta reteta trimisa de Ceauscc: Ecleruri cu crema de lamaie.
Ingrediente Ecleruri cu crema de lamaie
200 de ml. de apa
1 praf de sare
125 de grame de faina
120 de ml. de ulei
4 oua
– crema de lamaie + coaja de la o lamaie medie
– se poate finisa cu glazura de ciocolata
Mod de preparare Ecleruri cu crema de lamaie
Apa si uleiul se toarna intr-o craticioara, se adauga sarea si se pune craticioara pe foc. Cand amestecul din oala clocoteste, se adauga faina, toata deodata. Se amesteca bine (eu prefer telul in forma de para pentru ca desface bine cocoloasele) pana ce tot lichidul e absorbit. Se da deoparte si se lasa sa se raceasca pana la temperatura camerei, dupa care se adauga cate 1 ou, pe rand mixand bine pana la incorporarea acestuia. Tava se introduce in cuptorul deja bine incins, in partea superioara, unde este temperatura cea mai mare. Aveti grija sa nu se arda.
Crema se face conform instructiunilor plus ca eu am mai pus coaja de la o lamaie sau daca preferati zeama de la o lamaie. Se orneaza cu ciocolata topita
Incearca si aceasta reteta video