Ultimele

Eclere

Retetele tale » Eclere

Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Daniela: Eclere. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.

 

Ingrediente

Aluat
4 oua
100 ml ulei
1 cana de apa
1 cana de faina
1 lingurinta sare
Crema
3 galbenusuri
500 g lapte
150 g zahar
zeama de la 1 lamaie
3-4 linguri de faina

 

Mod de preparare

Cojile

Intr-o cratita adaugam apa, uleiul sare si punem pe foc sa fiarba. Cand a clocotit dam deoparte cratita si adaugam faina toata deodata, amestecam repede pana devine lucioasa si nu se desprinde de pe peretii vasului, lasam sa se raceasca bine. Cand s-a racit adaugam cate 1 ou amestecand bine dupa fiecare, nu adaugam al 2-lea ou pana nu este bine incorporat primul.
Incalzim cuptorul la 200 grade, in tava de aragaz o tapetam cu hartie de copt si cu ajutorul unui pos, spiram aluatul sub forma lungita, cu distanta intre ele.
Dam tava la cuptor cca 30 min (dupa 10 min micsoram focul) sa fie putin rumenite. Lasam sa se raceasca dupa care le vom adauga in punga pana le umplem cu crema.
Crema

250 ml lapte il amestecam cu faina. Separat galbenusurile le batem cu furculita, adaugam peste amestecul de lapte. Restul de lapte il vom pune intr-o cratita, adaugam zaharul si punem pe foc sa se incalzeasca. Cand s-a infierbantat laptele adaugam in fir subtire peste laptele rece si amestecam bine. Crema se pune din nou in cratita si punem pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc si adaugam zeama de lamaie, amestecam deasupra adaugam o folie alimetara si lasam sa se raceasca foarte bine.
Asamblare

Cojile le vom taia in 2 parti inegale. Cu ajutorul unui cornet spritam crema in coji. Repetam pana terminam.

Cuvinte cheie:
Data articol: iulie 11, 2013