Iata o reteta simpla de Eclere cu visine.
Ingrediente Eclere cu visine
Coji:
200 ml apa
2 oua
5 linguri ulei
150 g faina
Crema:
500 ml lapte
3 linguri amidon
2 oua
200 g visine
100 g zahar
3 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare Eclere cu visine
Apa si uleiul se pun pe foc. Cand da primul clocot se adauga toata faina deodata si se mesteca rapid pana se omogenizeaza. Aluatul rezultat trebuie sa se desprinda de pe peretii cratitei. Se lasa la racit, apoi se adauga treptat cate un ou. Cu un pos se formeaza batoane care se asaza in tava si se coc la temperatura de 220 grade, primele 15 minute si , urmatoarele 15 minute la 200 grade.
Ouale se bat spuma, se adauga zaharul,zaharul vanilat, apoi amidonul si se omogenizeaza. Se toarna laptele si se pune pe foc. Se mesteca mereu pentru a nu se prinde pe fundul cratitei. Trebuie sa devina ca o smantana. Se raceste apoi se adauga visiele taiate fin si scurse de zeama. Cu ea se umplu cojile. Se decoreaza cu ciocolata topita sau spuma de albus, dupa preferinta.