Mod de preparare Cupcakes cu lamaie
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu zaharul tos. Cand au crescut si zaharul s-a mai topit, adaugam galbenusurile, untul frecat
cu zaharul farin, iaurtul, zeama de lamaie si amestecam bine. La sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt, sarea si coaja de lamaie.
Turnam aluatul in forma de briose ajutandu-ne de un pos.
Coacem briosele timp de 15-20minute in cuptorul incins bine inainte.
Am stors sucul de lamâie. Au fost suficiente doua lamâi mai mari. Acuma depinde si cât sunt de zemoase.
Am pus ouale cu zaharul într-o cratita de inox si am amestecat cu telul.
Am adaugat treptat sucul de lamâie si am pus vasul pe baie de aburi.
Am amestecat tot timpul cu telul pâna când compozitia s-a îngrosat.
5-10 minute ar trebui sa dureze aceasta operatiune.
Am luat de pe foc, am pus coaja de lamâie si cât înca a fost calda, am adaugat treptat 2-3 cubulete de unt, amestecând pâna s-a încorporat în cremă.
Am mutat crema într-un bol si am acoperit cu o folie alimentara, punând folia direct pe crema pentru a nu se forma pojghita.
Am pus la frigider peste noapte.
Incearca si aceasta reteta video
Citeste continuarea: 1 2