Mihaela04 ne incanta cu un minunat Cuib de Viespi.
Ingrediente Cuib de Viespi
Maia:
25 g. drojdie proaspata
2 lingurite zahar
putin lapte caldut (nu fierbinte!)
Aluat:
500-600 g. faina
250 g. margarina Rama la cub sau Unirea
2 linguri mari de smantana (acra nu frisca lichida)
2 galbenusuri
un varf de cutit sare
2 linguri zahar
1 lingura rasa untura de porc (optional)
Umplutura de nuca:
250 g. nuca
200 g. zahar
100 ml. lapte
Mod de preparare Cuib de Viespi
Se pune drojdia intr-un bol; se presara zahar deasupra si se amesteca bine. Se adauga laptele si se presara putina faina peste intreaga compozitie. In 5-10 minute, daca drojdia e proaspata, trebuie sa creasca. Se pune toata faina intr-un bol incapator si se adauga maiaua. Se adauga smantana, un praf de sare, zahar si galbenusurile. Se adauga apoi margarina, incalzita putin la microunde si untura, daca aveti, ea avand rolul de a fragezi aluatul. Se framanta bine aluatul. Se acopera si se lasa la dospit langa o sursa de caldura.
Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).
Se incalzeste laptele intr-o craticioara, impreuna cu zaharul. Cand zaharul se topeste, se adauga nuca macinata. Se amesteca bine si se lasa la racit. Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma+putin zahar.
Se imparte aluatul in 4 parti; se intind foi care se umplu cu compozitia de nuca. Se ruleaza si se taie din aluat bucati potrivite, care se pun la copt pe o tava mare (de aragaz) tapetata cu hartie de copt. Se coc cca. 20-25 de minute, dupa care se dau, fierbinti, prin zahar pudra.
Incearca si acesta reteta video
foto: Depositphotos.com