Ultimele

Craciunita

Retetele tale » Craciunita » Pagina 2
Craciunita

Mod de preparare Craciunita

Bati albusurile spuma si adaugi 100g zahar. Bati in continuare pana se topeste zaharul. Adaugi macul si nuca de cocos. Presari 2 linguri de faina si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Torni compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o introduci in cuptorul preincalzit si o coci la foc mic, pana se rumeneste usor.
Pentru crema, amesteci galbenusurile cu zaharul ramas, restul de faina, laptele si zaharul vanilat. Pui amestecul pe baie de aburi si amesteci usor pana devine ca o ciulama. Lasi sa se raceasca si incorporezi margarina frecata spuma.
Asezi blatul, intinzi jumatate din crema, dupa care aranjezi unul langa altul piscoturile inmuiate in putina cafea, iar peste ele intinzi restul de crema.
Deasupra torni glazura pregatita astfel: fierbi intr-un vas, asezat pe foc mic, zaharul amestecat cu laptele, cacaua si margarina, pana da in clocot si se ingroasa. Lasi sa se raceasca si torni peste prajitura, iar deasupra presari nuca de cocos.

Incearca si aceasta reteta video

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: decembrie 18, 2020