Ultimele

Cosulete exotice cu tapioca si spuma aromata

Cosulete exotice cu tapioca si spuma aromata

Mod de preparare Cosulete exotice cu tapioca si spuma aromata

Se pune grisul la inmuiat in lapte,in car punem esenta ,zaharul si uleiu.Lasam cca 30 minute dupa care mizam cu un praf de sare adaugand ouale,pudra de roscove si o lingurita de praf de copt.Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt apoi adaugam aluatul si dam la copt,primele 5 minute la foc iute apoi dam inca 15 la foc mic.Se coace blatul si se desface de pe hartie.Vom taia blatul cu gura unui pahar care sa aibe diametrul aproximativ egal cu cel al formelor(eu am luat din aluminiu,dar la fel de bine merg si cele din silicon).Obtinem 10 discuri care le vom aranja in fiecare formita de aluminiu.Se curata fructele de kiwi de coaja apoi se taie in jumatati de felii ,potrit de groase cu care se tapeteaza marginea formelor.
Se fierbe tapioca pe care am inmuiat-o in lapte dulce cam o ora.Se fierbe la foc domol pana scade laptele si perlutrlr de tapioca raman aproape transparente.Se dau sa se raceasca bine.Dupa ce s-au racit se incorporeaza cate un pic de sirop concentrat de zmeura,ccca 100 ml.
Se mixeaza si frisca pana se intareste apoi incorporam si in ea restul de sirop concentrat ramas.
Se hidrateaza un plic de gelatina in 50 ml apa rece apoi se topeste la bain marin.Se toarna jumatate in tapioca,jumatate in frisca.
Se umplu formele de aluminiu cu tapioca ,se presara cateva fructe proaspete de zmeura si afine,se decoreaza cu un pos cu frisca aromata cu sirop apoi decoram cu zmeura si afine.Se lasa peste noapte la frigidre si se scot cu grija din forma a 2 a zi.
Pofta buna!!

Incearca si aceasta reteta video

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: decembrie 1, 2023