Ultimele

Cornulete

Retetele tale » Cornulete » Pagina 2

Mod de preparare
Se lasă untul/margarina la temperatura camerei, pentru a se înmuia şi a fi uşor de preparat. Se amestecă toate ingredientele pentru aluat, frământându-se bine compoziţia rezultată, până la omogenizare. De preferinţă se lasă la frigider până a doua zi, pentru a ieşi mai fragede cornuleţele.
Se împarte în 4 părţi egale compoziţia. Pe un fund de lemn se întinde cu sucitorul aluatul, în formă rotundă, şi se taie cu un cutit bine ascuţit (sau o ustensilă specială pentru aluaturi, de preferinţă), în 8 parţi egale. Se adaugă umplutura – bucăţică de rahat sau dulceaţă cu nuci, şi se rulează de la partea lată spre cea îngustă.
Se aşează într-o tavă unsă cu unt, şi se lasă la cuptor, la foc mic. După coacere, se presară zahăr praf.

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: februarie 22, 2015