Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Roxanicol: Colaci unguresti. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.
Ingrediente
3 oua
150 g zahar
50 ml ulei
200 ml lapte
25 g drojdie proaspata
esenta de rom
faina cat cuprinde
Decor:
miez de nuca
zahar
scortisoara
Mod de preparare
Pentru inceput am pus drojdia intr-o cana, am adaugat o lingura de zahar, 2 linguri de lapte si putina faina.
Am lasat amestecul la caldura sa creasca. Intre timp am batut bine ouale, zaharul, laptele, uleiul si esenta. Intr-un vas incapator am pus faina, am adaugat maiaua (drojdia si celelalte) si amestecul de lapte si oua. Am framantat bine si am lasat la dospit.
Pentru ca nu am alte instrumente de lucru am folosit borcane de 400 g. Le-am spalat, le-am uscat, le-am uns cu ulei si le-am invelit in folie de aluminiu. Dupa ce a crescut coca, am format bilute. Am intins fiecare biluta si am taiat-o in cerc. Am rulat fasiile obtinute pe borcane. Am trecut fiecare borcan printr-un amestec de miez de nuca prajit si macinat, zahar tos si scortisoara. Le-am asezat in tava in picioare si le-am copt la 180 grade timp de 25 minute.
Cand s-au racit le-am scos cu grija de pe borcane. Operatiune ce necesita multa rabdare, daca nu vreti sa sfaramati minunatii colaci.