Anisoara67 a trimis o alta reteta delicioasa Clatite in chateaux de vin alb.
Ingrediente Clatite cu nuci in chateau de vin alb
(4 portii)
clatite: 2 oua, o lingura de zahar, esenta de vanilie, 250 ml apa minerala (lapte), 100 ml ULEI, 250 g miez de nuca maruntit
chateau de vin alb: 4 galbenusuri, 2 linguri de zahar, 2 linguri de zahar vanilat, 300 ml vin alb dulce
Mod de preparare Clatite cu nuci in chateau de vin alb
1. Se prepara din ingredientele de mai sus, cca.8 clatite care se umplu cu miez de nuca si apoi se aseaza cate doua pe farfurie.
2. Se amesteca galbenususrile cu zaharul, zaharul vanilat si vinul apoi se pun la bain marin, amestecandu-se continuu pana ce obtinem un sos aerat de consistenta unei smantani. Acest sos se toarna deasupra clatitelor,se presara deasupra miez de nuca. Se servesc reci, dupa ce au stat cca. 30 de minute la frigider.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video