Ultimele

Choux a la creme

Mod de preparare Choux a la creme
Pentru aluat, pui apa la fiert, împreună cu uleiul și un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere, adaugi făina, tragi vasul de pe foc și amesteci intens, până se omogenizează compoziția.
Lași această compozitie să se răcească bine, apoi încorporezi pe rând cele 6 ouă, amestecand bine după fiecare.
Lași aluatul la rece 10 minute, apoi, cu ajutorul unui posh, formezi rotocoale într-o tavă unsă, sau tapetată cu hârtie de copt și le coci pentru 30-35 de minute, la 180 de grade C. Lași spatiu mare intre ele deoarece vor crește destul de mult. Nu deschizi cuptorul pe parcursul coacerii, deoarece aluatul crește destul de mult, formând un gol la interior, iar la contactul cu aerul rece se va lăsa.
De asemeni, după expirarea timpului, mai lași aluatul în cuptor 5 minute, nu îl scoti brusc, tot din același motiv.

Pentru cremă, pui intr-o cratită gălbenusurile și zahărul măcinat și amesteci bine, adaugi amidonul și il incorporezi incet. Adaugi putin lapte și continui să amesteci cat să obtii o pastă fină fără cocoloase, apoi adaugi treptat tot laptele și esenta de vanilie. Lași să fiarbă crema la foc mic, amestecand continuu pană cand crema se va ingroșa.

Dupa ce crema este gata o transferi intr-un vas curat și o acoperi cu folie alimentară (pentru a nu se forma crusta) și o lasi să se răcească. Dupa ce crema s-a racit o mixezi cateva minute, ca sa devină mai fină.
Bati frișca lichidă cu zahărul pudră.

Tai cojile și le umpli cu crema de vanilie și frișca lichidă, cu ajutorul posh-ului. Deasupra așezi cateva feliute de căpșuni. Așezi căpăcelele peste căpșuni și le pudrezi cu zahăr sau le ornezi cu ciocolată.
Le lași la rece minim o oră și apoi le servești.

 

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: decembrie 24, 2017