Danielapatty a trimis o reteta delicioasa: Choux a la creme
.
Ingrediente Choux a la creme
Pentru coji:
150 ml.apa;
75 ml.ulei;
100 g. faina;
3 oua;
Pentru crema de vanilie:
500 ml.lapte;
100 g.zahar;
5 galbenusuri;
50 g.amidon;
pastaie de vanilie
Mod de preparare Choux a la creme
Pentru inceput vom face cojile. Pentru aceasta vom turna intr-un vas apa si uleiul si se vom pune pe aragaz la foc. Cand incep sa fiarba se da deoparte si se adauga toata faina odata amestecand bine pana se face un aluat. Lasam sa se racoreasca.
Adaugam apoi ouale unul cate unul pana ce le incorporam pe toate. Rezulta o compozitie nici prea subtire, dar nici prea groasa. Tapetam o tava cu hartie de copt, iar cu ajutorul unui pos facem gramajoare. Se introduce tava la cuptor pentru 25 minute, avand grija ca in primele 10 minute focul sa fie iute si sa nu deschidem usa cuptorului, iar apoi miscoram flacara si lasam sa se coaca.
In timp ce cojile cresc frumos in cuptor, pregatim crema de vanilie.
Vom pune laptele, zaharul si pastaia de vanilie la fiert. Frecam galbenusurile cu amidonul si apoi le turnam peste lapte, amestecand continuu si avand grija sa nu se faca cocoloase cand incepe sa se ingroase. Cand crema de vanilie este gata se da deoparte si se lasa la racit.
Cojile fiind gata… se taie in jumatate si se umplu cu un strat de crema,se pune capacul si se glazureaza cu miere/bomboane ornamentale.
Incearca si aceasta reteta video