Ultimele

Cheesecake cu mure si ciocolata

Retetele tale » Cheesecake cu mure si ciocolata

Oanapl10 ne incanta cu aceasta reteta minunata de: Cheesecake cu mure si ciocolata.

 

 

 

Ingrediente Cheesecake cu mure si ciocolata


-pentru blat:
200g biscuiti
100g unt

-pentru crema de mure:
500g mure
100g zahar
500g mascarpone
80ml frisca lichida
20g gelatina

-pentru ornat:
70g ciocolata neagra
120ml frisca lichida
mure

 

Mod de preparare Cheesecake cu mure si ciocolata

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana cand obtii o compozitie omogena. Pui o forma cu pereti detasabili (sau un inel reglabil de tort) pe un platou (diametru de 20 cm) si torni compozitia de biscuiti, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Dai blatul la frigider si intre timp pregatesti crema de mure.
Pui murele la fiert cu 3 linguri de zahar si le lasi sa clocoteasca timp de 10 minute, apoi le pui intr-o strecuratoare, le lasi sa se raceasca si le pasezi cu o furculita pentru a scapa de seminte.
Mixezi crema mascarpone cu zaharul macinat si apoi adaugi siropul de mure si mixezi pana cand se omogenizeaza compozitia.
Mixezi frisca lichida si apoi o adaugi peste crema de mure si amesteci.
Pui gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute, apoi o topesti pe baie de aburi si o lasi sa se racoreasca. Adaugi cateva linguri de crema de mure peste gelatina si amesteci pana se omogenizeaza.
Torni crema de mure peste blatul de biscuiti si dai la rece.
Incalzesti 70 ml frisca lichida pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata maruntita si amesteci pana obtii o crema omogena. O lasi sa se raceasca si o torni peste crema de mure.
Dupa 2-3 ore (sau mai bine lasi peste noapte), cand crema s-a intarit, indepartezi inelul de tort. Inainte de a desface inelul de tort treci cu grija de jur imprejur cu un cutit, pentru a dezlipi marginile.
Mixezi frisca lichida ramasa si decorezi dupa imaginatie.

 

 

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: noiembrie 7, 2024