Ultimele

Cheesecake cu jeleu de gutui

Retetele tale » Cheesecake cu jeleu de gutui
Cheesecake cu jeleu de gutui

Oanapl10 a trimis aceasta reteta minunata de: Cheesecake cu jeleu de gutui.

 

 

Ingrediente Cheesecake cu jeleu de gutui

-pentru blat:
100g biscuiți
50g unt

-pentru cremă:
400g brânză de vaci
3 ouă
1 plic zahar vanilat
50g zahăr
3 linguri de făină
1 lingură esență de vanilie

-pentru topping:
2 gutui
sucul de la jumătate de lămâie
3 linguri zahăr
200ml apă
1 plic gelatină + 50ml apă

 

Mod de preparare Cheesecake cu jeleu de gutui

Mărunțești biscuiții și îi amesteci cu untul topit. Într-o tavă cu pereții detașabili (cu diametru de 18 cm) așezi hârtie de copt, apoi torni biscuiții și îi presezi bine (cu ajutorul unui pahar).
Amesteci toate ingredientele pentru cheesecake și torni compoziția peste blatul de biscuiți și dai tava la cuptor la 170 de grade C pentru aproximativ 40-45 de minute. După ce scoți prăjitura din cuptor o lași să se răcească apoi o trasferi pe un platou în interiorul unui inel reglabil de tort.
Cureți gutuile de coajă, le tai cubulețe și le fierbi cu apa, sucul de lămâie și zahărul, pe foc mic, până când se înmoaie.Le lași să se răcească apoi le mixezi cu un blender vertical.
Gelatina o pui la hidratat în 50 ml de apă rece, iar după 10 minute o topești la bain-marie, o lași să se răcorească și o adaugi peste gutui și omogenizezi compoziția. Torni compoziția de gutui peste crema de brânză. Dai la frigider pentru 2 ore.
Înainte de a desface inelul de tort treci cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile.

 

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: octombrie 5, 2022