Va recomandam o prajitura racoroasa si foarte gustoasa: Cheesecake cu budinca de portocale si jeleu de rodie.
Ingrediente Cheesecake cu budinca de portocale si jeleu de rodie
Blat
300 g biscuiti
100 g nuci
2 linguri cacao
5 linguri zahar
200 g unt
Crema
1 cutie crema de branza
200 ml frisca
250 ml budinca de portocale
JELEU
sucul de la 1 rodie
1 lingura faina
2-3 linguri zahar
Mod de preparare Cheesecake cu budinca de portocale si jeleu de rodie
Blatul
Maruntim biscuitii si nucile cu ajutorul robotului sau cu masina de tocat.
Topim untul si il lasam sa se raceasca. Adaugam intr-un bol biscuitii, nucile si zaharul si le amestecam. Adaugam untul amestecand bine pana rezulta o compozitie omogena. Tapetam o tava cu folie alimentara si adaugam compozitia si cu o lingura nivelam. Dam la rece pana este gata crema.
Crema
Stoarcem 4 portocale, intr-un ibric adaugam sucul de portocale, 3 linguri de zahar si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba adaugam 1 lingura de faina dizolvata cu putin suc, amestecam continuu pana se ingroasa si devine ca o crema mai groasa, apoi se lasa sa se raceasca.
Mixam crema de branza cu zaharul, adaugam frisca si mixam pana se omogenizeaza, adaugam budinca de portocale si amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza.
Scoatem tava de la frigider si adaugam crema, nivelam si dam din nou la frigider 2 ore (eu am lasat peste noapte).
Jeleu
Curatam rodia si o adaugam in robot, o mixam bine (e mai usor). Cu ajutorul unei strecuratori strecuram sucul obtinut, evitand sa cada samburi.
Adaugam sucul intr-un ibric, punem zaharul, faina si amestecam bine, punem pe foc amestecand continuu pana obtinem un sos mai grosut.
Lasam sa se raceasca dupa care adaugam peste crema, dam din nou la rece 30 minute dupa care cu grija scoatem din tava si asezam pe un platou.
Eu am decorat cu fructe.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Rodrigo Azevedo Frazão Rodrigokvera de la Pixabay