Iata o reteta de chec simplu de preparat.
Ingrediente Chec simplu
-300 g faina
-2 oua
-100 g margarina
-70 ml ulei
-250 g zahar pudra
-1 zahar vanilat
– 1 pliculet praf de copt
Mod de preparare Chec simplu
Separam galbenusurile de albus, amestecam galbenusurile cu 250 g zahar pudra pana se incorporeaza zaharul apoi punem 2 linguri de apa rece si amestecam pana compozitia devine alba si nu se mai simte zaharul.
Adaugam zaharul vanilat, margarina , uleiul si amestecam pana se incorporeaza totul bine, apoi punem praful de copt si faina putin cate putin.
Adaugam albusurile batute spuma (la mana) – eu le-am batut cu telul de la mixer – si amestecam usor prin rasturnare (cu o lingura sau furculita).
Punem hartie de copt intr-o tava, ungem pe deasupra cu margarina si tapetam cu faina si turnam compozitia peste tot in tava.
Bagam la cuptor preincalzit si peste 30 de minute verificam cu o scobitoare daca mai trebuie sa stea (in medie dureaza cam 40 de minute).
Tava se pune la mijlocul cuptorului pentru a se coace uniform. Cuptorul nu trebuie deschis 30 de minute, iese foarte pufos si e foarte simplu de facut.
Incearca si aceasta reteta video