Chec pufos cu lamaie

07 februarie 2022,
Chec pufos cu lamaie

Rosanita a trimis un desert delicios: Chec pufos cu lamaie.

 

Ingrediente Chec pufos cu lamaie


10 ouă,

o cană de zahăr,

o cană şi jumătate de făină,

5 linguri de ulei,

zeama şi coaja de la o lămâie,

5 linguri de cacao,

un praf de sare,

un pliculeţ de zahăr vanilinat

 

Mod de preparare Chec pufos cu lamaie


Se separă cu grijă gălbenuşurile de albuşuri. Se adaugă praful de sare peste albuşuri şi se mixează până rezultă o spumă omogenă. Se adaugă treptat zahărul şi se amestecă până ce compoziţia devine tare şi nu cade de pe paletele mixerului.
Gălbenuşurile se freacă cu uleiul, cu grijă să nu se taie, adaugându-se şi zeama de lămâie, şi se încorporează în albuşuri.
Se adaugă apoi făina, în ploaie, să nu facă mici cocoloaşe, şi se amestecă încet cu o lingură de lemn, de jos în sus, adăugându-se apoi coaja de lămâie şi zahărul vanilinat.
Tăvile de chec se tapetează cu hârtie de copt, specială pentru prăjituri, sau se ung cu unt/ulei, şi se pune în ele 2/3 din compoziţie. În restul de 1/3 se încorporează cacaoa, se pune apoi in tavă. Pentru un aspect frumos, se omogenizează cele două părţi, mişcând cu o furculiţă, în sens circular. Se dă la cuptorul încins în prealabil, şi se coace la foc potrivit. Se tapetează apoi cu zahăr praf.
Observaţii
– este recomandat să cerneţi făina înainte de utilizare, pentru a evita bulele de aer ce fac prajitura să nu crească bine!
– Din compoziţia respectivă ies 3 checuri

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita