Dimineata, la mic dejun , putem servi o felie de chec marmorat (facut in casa si un pahar cu lapte cald!)
Ingrediente Chec marmorat
4 oua
2 cani cu zahar
1 cana cu lapte
1 cana cu ulei
4 cani faina
2 plicuri praf de copt
3 linguri cacao
4 plicuri zahar vanilat
coaja de la o lamaie
alune de padure sau nuci
Mod de preparare Chec marmorat
Mixam ouale intregi cu zaharul apoi adaugam cate putin ulei. Adaugam coaja de lamaie, zaharul vanilat, laptele si faina amestecata cu praful de copt mixand incontinuu. Impartim compozitia in doua castronase: in primul punem cele 3 linguri cu cacao si in al doilea, sa aiba aceeasi consistenta mai punem 3 linguri cu faina. Amestecam usor cu o lingura de jos in sus.
Intr-o tava unsa cu ulei incepem sa punem din cele 2 umpluturi ajutandu-ne de 2 linguri: una in compozitia alba, cealalta in compozitia cu cacao. Vom pune numai in centrul tavii, alternand culorile, pana terminam compozitiile.
Puteti presara deasupra cateva alune de padure.
Se da la copt , la foc potrivit.
Se va taia cand se raceste.
Incearca si aceasta reteta video