Mod de preparare
Albusurile se mixeaza la inceput cu un praf de sare apoi se toarna treptat zaharul si se mixeaza pana ce obtinem o bezea tare. Se incorporeaza esenta de vanilie, uleiul, laptele turnat cate putin si la urma faina amestecata cu lingurita de praf de copt.
Oprim 3-4 linguri de aluat si il amestecam bine cu lingura de cacaoa.
Se unge o forma de chec cu un cubulet de unt sau margarina apoi se toarna compozitia in tava lasand goala forma, de 2 degete, sa creasca. Deasupra se toarna aluatul cu cacaoa si se amesteca usor cu lama unui cutit sa se imprastie un pic in aluatul alb. Se da forma la copt in cuptorul preincalzit, timp de 30 de minute, la foc potrivit. Eu am mai pus si in cateva forme de briose aluat ,forma mea de chec fiind mai micuta.
Se probeaza cu o scobitoare daca este cop t(nu trebuie sa ramana aluat pe scobitoare). Daca checul este copt,se scoata cu grija din forma si se l;asa sa se raceasca bine apoi il glazuram cu ciocolata alba topita la bain marie. Deasupra presaram nuca de cocos deshidratata. Se mai lasa 10 minute la frigider apoi se poate felia.
Pofta buna!
Citeste continuarea: 1 2