Iata un desert delicios, o varianta pentru zilele in care tineti post: Chec cu cacao si stafide.
INGREDIENTE Chec de post cu cacao si stafide
– 3 cani faina (cana normala de ceai)
– 2 cani zahar
– 2 cani apa minerala
– 3/4 cana ulei
– 1 1/2 plic cu praf de copt
– 1 lingura esenta de vanilie sau 2 pliculete cu zahar vanilat
– 2-3 linguri cu cacao
– esenta de rom
– 100 gr stafide
MOD DE PREPARARE Chec de post cu cacao si stafide
Intr-un castron amestecam faina, cacaoa cernuta (sa nu ramana cocoloase) si praful de copt. Separat amestecam zaharul, uleiul,esenta de vanilie si esenta de rom si mixam foarte bine. Adaugam apoi apa minerala. Amestecam cele doua compozitii usor. Adaugam si stafidele.Tapetam tava de chec (sau tavile daca sunt mai mici) cu ulei si tapetam cu faina, apoi turnam compozitia. Dam la cuptor (eu am lasat la foc mic) circa 30-40 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Incearca si aceasta reteta video