Pentru desert va recomandam un chec cu ciocolata simplu de preparat.
Ingrediente Chec cu ciocolata
5 oua, 2 linguri de smantana, o cana si jumatate cu lapte, o cana de zahar, o esenta de rom, o esenta de vanilie, un praf de copt, cativa mieji de nuca, faina cat cuprinde cat sa iasa un amuat ca o smantana mai groasa, aprox 1 cana si jumatate, topping de ciocolata, 8 bucatele de ciocolata amaruie.
Mod de preparare Chec cu ciocolata
Gasbenusurile se freaca spuma cu zaharul turnat in ploaie. Peste ele se pune smantana, se amesteca apoi se adauga laptele. Se adauga esentele si praful de copt stins cu zeama de lamaie sau putin otet. Se pun faina in ploaie, apoi albusurile batute spuma si ciocolata topita pe baie de aburi.
Se toarna compozitia in 2 tavi unse cu ulei si tapetate cu faina, iar deasupra se toarna de la un capat la altul topping de ciocolata si miezul de nuca. Se dau la cuptor la foc mare intai, apoi dupa 10 min, la foc mic, pana se rumenesc putin. Se incearca cu scobitoarea si daca sunt gata se scot din cuptor.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Azlin Bloor de la Pixabay