Cabanuta cu banane

13 iulie 2021,
Cabanuta cu banane

Anisoara67 a trimis o reteta minunata: Cabanuta cu banane.

 
IngredienteCabanuta cu banane


blat: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 3 linguri de ulei, esenta vanilie, un praf de sare
crema 1: 150 g branza de vaci, 200 g smantana 75 g zahar pudra, 5-6 linguri dulceata de afine, un plic de gelatina
crema 2: 150 g branza de vaci,200 g smantana 75 g zahar pudra, fructele de la un compot de caise, 50 ml nectar de caise, un plic de gelatina
Decor: 100 g ciocolata (dupa preferinta), 2 banane, o lingura de zahar, o lingurita esenta rom


Mod de preparareCabanuta cu banane


1. Se prepara blatul mixand cele 5 albusuri cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se intaresc. Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul, apoi se adauga in albusurile bezea, se adauga si esenta si faina. Se da la copt cca 15 minute, la foc potrivit.
2. Se decupeaza blatul copt dupa o forma de chec + inca 2 bucati pentru mijloc si capac.
3. Se prepara prima crema mixand branza cu smantana si zaharul apoi adaugam dulceata si gelatina hidratata cu apa rece si topita la bain marie. La fel se procedeaza si cu a 2-a crema, tinand caisele din compot separat, in strecuratoare.
4. Se imbraca forma de chec cu bucatile de aluat apoi se toarna prima crema cu dulceata, se acopera cu o bucata de blat, se toarna a 2 crema, se presara deasupra bucati taiate de caise si se inchide prajitura cu ultima biucata de blat. Se da la rece de seara pana a 2 zi dupa care se rastoarna pe un platou.
5. Se caramelizeaza lingura de zahar, apoi prajim un pic bananele taiate pe jumatate si la final adaugam si lingurita de vanilie.
Cu bananele glazurate, decoram prajitura de pe platou apoi o imbracam in ciocolata si o mai lsam la rece cateva minute inante de a o taia in felii potrivite.
Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita