Ultimele

Brioşe pufoase cu cremă de ciocolată

Retetele tale » Brioşe pufoase cu cremă de ciocolată
Brioşe pufoase cu cremă de ciocolată

Astazi am pregatit cu ajutorul foarte important al micutei mele gospodine, briosele delicioase. Marturisesc ca fara ajutorul ei, fara manutele ei dragute, nu as fi reusit sa pregatesc aceste minunate prajiturele.
Asa ca va sfatuiesc si pe voi sa transformati bucataria in centrul casei si sa va implicati copiii in pregatirea mesei si a bucatelor ce poposesc pe aceasta.

Ingrediente Brioşe pufoase cu cremă de ciocolată

Aluat

100 gr zahar
2 oua
7 linguri ulei
175 ml lapte (cu 3.5% grasime)
250 gr faina
2 linguri cacao
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilinat

Crema

250 gr ciocolata amaruie
200 ml smantana grasa
1 lingura zahar tos
2-3 linguri zahar pudra (dupa gust)
50 gr unt

Mod de preparare Brioşe pufoase cu cremă de ciocolată

Cum pregatim briosele – compozitie pentru 12 bucati

Intr-un bol facem compozitia uscata, amestecand faina (cernuta in prealabil), cele 2 linguri de cacao, praful de copt si zaharul vanilinat.

Intr-un alt bol pregatim compozitia lichida si amestecam ouale cu zaharul pana se dizolva acesta, apoi adaugam laptele putin cate putin si uleiul.
Important -preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius, iar in cazul unui cuptor cu gaze incalziti cuptorul pe pozitia minim.

Turnam compozitia lichida peste cea uscata, amestecam bine si turnam compozitia in tava pentru briose.
In tava puneti mai intai formele de hartie pe care nu le umplem foarte tare, sa aiba loc sa creasca aluatul nostru !
Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 15 minute.
In cazul unui cuptor cu gaz, lasati focul la minim.
Dupa 15 minute puteti incerca briosele cu o scobitoare, daca iese uscata din aluat, atunci acestea sunt coapte.
Le scoateti din cuptor ca sa evitam uscarea lor excesiva.

CREMA de ciocolata

Pregatim frisca si punem intr-un bol smantana grasa, foarte rece – eu pun smantana 10 minute la congelator inainte sa fac frisca.
Peste smantana adaugam o lingura de zahar tos si mixam.
Cand incepe sa creasca mai adauga cateva linguri de zahar pudra, cat de dulce vreti sa fie frisca.
Vom obtine in 10 minute frisca spumoasa, foarte buna la gust si fara aditivi. O punem la frigider.
Topim ciocolata la foc mic sau pe baie de aburi.
Cand s-a topit dam cratita la o parte de pe aragaz, adaugam frisca, amestecam bine si apoi adaugam untul (un sfert de pachet de unt).
Aceasta este crema de ciocolata pe care o lasam la rece. Cand se va intari, cu ajutorul unui poş sau spriţ, ornam generos briosele 🙂
Puteti cere ajutorul copiilor aici, ei vor stii cu siguranta cum sa orneze totul cu ciocolata !

Veti avea 12 briose pufoase si ornate cu crema de ciocolata, care va vor bucura pe voi si vor inveseli farfuriile voastre !

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: iulie 13, 2022