Oanapl10 a trimis aceasta reteta minunata de: Briose cu mure.
Ingrediente Briose cu mure
2 oua
150 g zahar
150 ml sampanie
100 ml ulei
1 lingura apa de trandafiri
200 g faina
1 plic praf de copt
100 g mure
Mod de preparare Briose cu mure
Ouale si zaharul se pun intr-un bol si se amesteca pentru cateva minute, pana cand zaharul se topeste.
Se adauga uleiul incet peste spuma si se amesteca, apoi se adauga si apa de trandafiri.
Se incorporeaza jumatate din cantitatea de faina cernuta impreuna cu praful de copt si se amesteca de jos in sus cu o lingura de lemn.
Se adauga sampania, apoi restul de faina si se omogenizeaza compozitia.
Se aseaza cate o mure pe fundul formei de briose (unsa cu unt) si se toarna jumatate din aluat, se presara cateva mure si se toarna aluatul (dar nu mai mult de 2/3 din forma).
Se introduc briosele in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 20-25 de minute, apoi se scot si se lasa la racit.
Incearca si aceasta reteta video