Este o reteta pe care va propun sa o pregatiti impreuna cu cei mici, va fi de neuitat!
Ingrediente Briose cu capsuni
Pentru 12 briose
Pentru aluat:
150 grame de zahar
100 de grame de unt
150 de grame de faina cernuta
150 ml de lapte
2 oua
2 lingurite de praf de copt
un praf de sare
coaja de la o portocala
2 lingurite de esenta de vanilie
Pentru umplutura cu capsuni:
150 grame de capsuni
2 linguri zahar
coaja de la 1/2 portocala
1 ligura de suc de portocala
1 lingurita de amidon alimentar
Pentru frisca:
150 ml smantana foarte grasa si rece
2-3 linguri de zahar dupa gust
1 lingurita de esenta de vanilie
Mod de preparare Briose cu capsuni
Intr-un bol amestecam faina, sarea, praf de copt.
In alt bol amestecam zaharul, untul, coaja de portocala, esenta de vanilie, sucul de la o portocala si cele doua oua.
Mixam cele doua compozitii de mai sus (adaugam compozitia uscata pestea cea umeda) si acum adaugam si laptele la temperatura camerei.
Umplem formele de briose si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de minute.
Pregatim umplutura de capsuni:
Fructele taiate in bucati mari le amestecam cu zaharul, 1 lingura de suc de portocale si lingurita de amidon.
Punem acest amestec pe aragaz la foc mic, pana se formeaza un amestec gros de capsuni cu care vom umple briosele.
Scoatem briosele din cuptor si scoatem putin din miezul acestora cu ajutorul unui cutit fin.
Umplem mijlocul cu amestecul de capsuni.
Ornam cu frisca si o caspuni proaspete.
Pe site, gasiti o multime de retete delicioase! Va asteptam!
Incearca si aceasta reteta video