Ultimele

Biscuiti cu unt si cacao

Retetele tale » Biscuiti cu unt si cacao
Biscuiti cu unt si cacao

Oanapl10 ne incanta cu aceasta reteta minunata de: Biscuiti cu unt si cacao.

 

 

 

Ingrediente Biscuiti cu unt si cacao


100g unt nesarat, cu 82% grasime, la temperatura camerei
75g zahăr măcinat
50g zahar brun măcinat
170g făină
25g cacao
1 ou rece
un praf de sare

 

 

Mod de preparare Biscuiti cu unt si cacao


Cerni făina împreună cu cacaoa și sarea. Mixezi untul aflat la temperatura camerei și tăiat cubulețe împreună cu zahărul pudră și zahărul brun până la o consistență pufoasă. Adaugi oul rece și omogenizezi compoziția. Adaugi apoi făina cernută împreună cu cacaoa și sarea și amesteci.
Este recomandată amestecarea compoziției în continuare cu mixerul, dar cu paleta fluture pentru aluat, la viteză medie, pentru a nu încălzi untul.
În final aduni aluatul cu mâna, îl împarți în două și formezi două mingi pe care le aplatizezi ușor, le pui în folie alimentară și le introduci în frigider pentru minimum două ore.
Scoți aluatul din frigider și îl lași la temperatura camerei cca 10 minute, apoi îl întinzi între două foi de copt urmărindu-se menținerea unei grosimi uniforme a aluatului de cca 4mm.
Urmeaza decuparea. Aici sunt 2 reguli de respectat pentru un rezultat bun:
Prima este să se folosească decupatoare de mărimi apropiate pentru fiecare tavă. În acest fel rezultă o coacere egală și uniformă a biscuiților.
A doua este să se introducă din nou în frigider pentru câteva minute aluatul întins între cele două foi de copt și abia apoi să se înceapă decuparea biscuiților. În acest fel se vor obține biscuiți cu margini drepte.
Marginile rămase din aluat după decupare biscuiților se adună într-o minge care se înfoliază și se introduce din nou în frigider.
Dacă pe parcursul decupării aluatul se înmoaie din nou și biscuiții decupați iși pierd forma la transferul lor de pe blatul de lucru în tavă, introduci înca o dată aluatul întins între cele două foi de copt în frigider pentru câteva minute, apoi continui decuparea biscuiților.
Biscuiții decupați îi așezi în tava tapetată cu hârtie de copt. Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 175°C pentru cca 10 minute.
După ce s-au copt biscuiții, scoți tava din cuptor și îi lași câteva minute să se răcorească pe o suprafață protejată timp în care biscuiții iși consolidează textura. Scoți apoi biscuiții și îi lași la răcit pe un grătar. Dupa ce s-au răcit complet, biscuiții se așează în cutii de tablă tapetată cu folie alimentară unde se pot păstra cca 7 zile la temperatura camerei sau în congelator cca 90 de zile.

 

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: octombrie 20, 2021