Mod de preparare
Frecam bine zaharul si untul cu ajutorul mixerului la viteza mare timp de maxim 10 minute, pana cand compozitia se transforma intr o crema alba si pufoasa. Apoi adaugam oul batut bine cu un praf de sare, coaja de lamaie si treptat faina amestecata cu cele 2 linguri de cacao (optional adaug in faina o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu, imi place mie ce aroma si pufosenie dau biscuitilor 🙂 )
Framantam bine aluatul, formam o bila mare, o invelim in folie alimentara si o dam la frigider pentru cateva minute (10-15).
Presaram putina faina pe masa de lucru si intindem bila de aluat cu ajutorul unui sucitor gros.
Decupam biscuitei cu diferite forme pe care le avem la indemana sau putem foarte simplu sa ii decupam cu ajutorul unui pahar mai micut.
Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam biscuiteii si ii dam la cuptor (200 grade) pentru 10-13 minute.
Se scot si se servesc imediat calzi sau reci, cu lapte sau fara 🙂
Pofta buna!
Citeste continuarea: 1 2