Ultimele

Baclava cu nuci si portocale

 

Mod de preparare

Se face siropul pentru care zaharul, apa si sucul se pun intr-o craticioara. Se lasa la fiert 5-7 minute pana cand se obţine un sirop care se prelinge pe lingura. Se trage de pe foc, se pune mierea si se amesteca.
Nuca se macina si apoi se amesteca cu scorţisoara, zaharul, coaja de portocale si apa de flori de portocal. Untul integral se pune la topit, la foc mic. Se ia spuma pana ce aceasta nu mai apare si cand se observa o grasime transparenta ca se formeaza, iar la fundul vasului ramane laptele, se ia de pe foc si se toarna cu grija grasimea curata. Este untul clarifiat.
In tava unsa cu unt se pun 5 foi de placinta unse intre ele cu unt. Se adauga si jumatate din cantitatea de nuci care se acopera cu 3 foi unse cu unt intre ele. Se adauga si restul nucilor, apoi se acopera cu 8 foi unse cu unt intre ele.
Se taie prajitura, se unge toata cu unt topit si se coace 40 de minute. Se scoate apoi si, cat este fierbinte, se toarna siropul. Se lasa sa se absoarba si sa se raceasca si apoi se serveste.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: februarie 14, 2017