Mod de preparare Amandine de casa
Luam ouale si avem grija sa fie la temperatura camerei apoi separam galbenusurile de albusuri. Batem galbenusurile cu o parte din zahar si cu uleiul pana se face ca o crema. Apoi batem albusurile cu restul zahar pana se intaresc. Amestecam cele doua creme dupa care incorporam faina in ploaie, apoi adaugam cacaoa si praful de copt si avem grija sa fie bine omogenizata crema obtinuta dupa care o turnam intr-o tava tapetata cu faina si o dam la cuptor cca 40 de minute la foc potrivit. E gata cand bagam scobitoarea si nu ramane aluat pe ea. Lasam apoi sa se raceasca blatul dupa care il taiem la mijloc si il insiropam cu un sirop facut din apa, zahar si rom.
Ne ocupam apoi de crema la care avem nevoie de urmatoarele:
– 250 g unt
– 50 g cacao
– 200 g zahar
– 1 lingura faina
– 100 ml lapte
– 1 esenta de rom
– 2 oua
Separam ouale si batem galbenusurile cu o parte din zahar si cu untul, laptele, cacaoa, romul. Se parat batem albusurile cu restul de zahar. Amestecam cremele si adaugam faina apoi dam la foc mic si continuam sa amestecam pana capata consistenta cremei dorite nici prea lichida dar nici prea moale.
Dupa ce se raceste crema o punem peste prima jumatate de blat intinsa uniform. Adaugam apoi a doua jumatate de blat. Peste care vom turna glazura de fondant pentru care avem nevoie de:
– 1 kg zahar
– 500 ml apa
– 100 g cacao
Am pus apa la fiert si am turnat zaharul in ea. L-am lasat sa se topeasca si cand s-a caramelizat am daugat cacaoa. Apoi am pus crema in alt vas si am mixat-o pana s-a racit si a capatat consistenta dorita. Am turnat apoi fondantul peste prajitura si am dat-o la rece. Pofta buna.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de pixel1 de la Pixabay
Citeste continuarea: 1 2