Iata un desert care va fi pe placul multor persoane: prajituri amandine.
Ingrediente Amandine
Pentru blat
– 6 oua
– 200g zahar
– 30 ml apa
– 30 ml ulei
– 20g cacao
– 8 linguri de faina
Mod de preparare Amandine
Albusurile se bat cu zaharul iar galbenusurile se freaca cu uleiul. Se amesteca bine cele doua compozitii, apoi se adauga apa si faina cate putin si cacaoa. Se toarna intr-o tava dreptunghiulara unsa si tapetata. Se coace la 170 grade, 30-35 minute. Dupa ce s-a copt, se lasa la racorit.
Pentru sirop
– 400ml apa se fierb impreuna cu 75 g zahar si 2 plicuri de cappuccino cam 5 minute.
Pentru glazura
– 2 cani zahar pudra
– 4 lingurite de cacao
– 40g unt
– 6 linguri apa
– 2 lingurite ness
Se fierb bine toate pana se leaga.
Pentru crema
– 3 galbenusuri
– 150g zahar pudra
– 250g margarina
– 3 linguri de cacao
Se pune margarina partial topita si se mixeaza pana ce iese ca o maioneza subtire, se adauga zagarul pudra, galbenusurile pe rand si cacaoa.
Asamblarea
Blatul se taie in doua pe grosime si fiecare poarte se insiropeaza bine. Intre se pune toata crema obtinuta.
Se lasa cam 2 ore la frigider si se portioneaza sa iasa cuburi. Peste fiecare cub, cu o lingura se pune glazura si se mai face un decor.
Incearca si aceasta reteta video