Kmy50rynn a trimis o reteta delicioasa de Amandina.
Ingrediente Amandina
Blat
6 oua
200 g zahar
30 ml apa
30 ml ulei
3 linguri cacao neagra
8 linguri faina
Crema:
3 galbenusuri
150 g zahar
250 g unt
2 linguri cacao
1 lingura esenta de rom
Mod de preparare Amandina
Blat
Albusurile se bat impreuna cu zaharul pana devin lucioase. Galbenusurile se amesteca impreuna cu apa apoi se omogenizeaza cu bezeaua. Se pune faina amestecata cu cacaoa si se amesteca cu o spatula de sus in jos. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit 30-35 minute. se lasa blatul la racit, apoi se taie in doua.
Blaturile se insiropeaza cu un sirop facut din 200 ml apa si 100 g zahar.
Crema:
Untul, la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pana devine spuma. Se adauga galbenusurile unul cate unul si cacaoa. La sfarsit punem esenta de rom . Cu aceasta crema umplem foile.
Onati cu un mot de frisca si ciocolata.
Incearca si aceasta reteta video