Prajitura-tort Monica, de post

31 martie 2013,

Mona_contra a participat la concursul nostru cu aceasta delicioasa reteta de post.

 

INGREDIENTE
2 cani apa calduta
2 cani zahar
1/2 cana ulei
3-4 linguri cacao
4 linguri gem (fiecare pune dupa propria placere ce fel de gem vrea, eu pun gem de caise)
1 praf copt (stins cu 3-4 picaturi de otet)
2 plicuri zahar vanilat
faina de grau cat cuprinde, pana cand compozitia devine ca cea de pandispan.
Pentru ornat: 1 portocala, bomboane de ornat, 1 plic Tort Gelee transparent-Dr. Oetker preparat prin adăugarea de suc de caise/persici 250 ml (conform indicatiilor de pe plic).

 

MOD DE PREPARARE
Intr-un recipient (eu pun in bolul de la mixer) se pun pe rand ingredientele, in ordinea data mai sus si se amesteca usor pana se omogenizeaza.
Tava rotunda, de tort, se unge cu ulei .
Se pune compozitia in tava si se da la cuptorul incins la 220 grade, timp de aprox. 30 min (dupa primele 10 minute la 220 grade, se da focul la 150 grade).
Dupa ce e scoasa din cuptor se lasa la racit, apoi este ornata cu un jeleul transparent ,felii de portocale pe lateral si bombonele deasupra.
Se da la rece 1 ora dupa care se serveste.

Pofta buna!

Cuvinte cheie: , , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita