Ultimele

Reteta de Sarbatori: Prajitura sah

Retetele tale » Reteta de Sarbatori: Prajitura sah
prajitura sah - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - cake-4286417_1920
Pentru deserturile de Craciun si Anul Nou puteti opta pentru aceasta reteta deosebita: Prajitura sah.
 
 

Ingrediente  Prajitura sah

  5 oua
100 gr zahar
1 cana faina
30 ml ulei
3-4 linguri sirop de zahar caramel
3-4 linguri cacao
1 praf copt
1 esenta rom
1 crema ciocolata
1 budinca de vanilie
1 l lapte (pt crema)
 

 

 

Mod de preparare Prajitura sah

 
Se bat spuma albusurile cu zaharul pana rezulta o compozitie lucioasa si care nu cade de pe lingura, ca de bezea.
Se adauga galbenusurile,uleiul,siropul de zahar si esenta de rom peste albusuri si se amesteca.
Se adauga faina si praful de copt si se incorporeaza pana rezulta un aluat care curge. Se imparte compozitia in doua si la una din ele se adauga cacao.
Se coc cele doua blaturi la foc iute aproximativ 20 minute.
Se suprapun cele doua blaturi si se taie fasii inguste. Asamblam prajitura astfel:alternam o fasie alba cu una neagra.Eu am facut un rand de trei fasii. Lipim intre ele cu putina crema pe care am preparat-o conform instructiunilor de pe plic. Insiropam putin blatul apoi punem un rand de crema Daca la primul rand am inceput cu fasie neagra la urmatorul incepem cu alba, la al treilea cu neagra si tot asa pana la ultimul rand. Dupa ce am terminat preparam budinca si o turnam peste prajitura. Se da la rece pentru cel putin doua trei ore apoi se poate taia.
 
 
 
Incearca si aceasta reteta video
 
 

Imagine de Marie Czarnecki de la Pixabay

Data articol: decembrie 1, 2020