Prajitura in forma de iepuras

15 aprilie 2011,

Si asta pentru ca se apropie pastele, si iepurasul este simbolic.


* Se separa albusurile de galbenusuri pentru doua oua.
* Se pune intr-un untura intr-un castron, se adauga o cana si jumatate de zahar, galbenusurile de ou si un singur albussi se amesteca pana la omogenizare.
* Se presara treptat faina cu praful de copt si sare, se amesteca cu nuca de cocos si se adauga alternativ laptele si esenta de migdale in amestecul facut inainte.
* Se toarna apoi usor amestecul in formele de copt.
* Tava se lasa in cuptor, la 175 de grade, timp de 30 de minute.
* Blaturile se lasa la racit si se scot apoi din forma.
* In acest timp se prepara crema rece, care se obtine astfel: adauga intr-un vas aflat deasupra unui alt vas cu apa clocotinda, doua albusuri de ou, ¾ zahar alb, sirop de porumb, apa, crema de tartar si sare.
* Amestecul se bate bine cu telul/mixerul pana crema devina tare. Bolul se ia de pe sursa de caldura si se adauga esenta de vanilie sau o alta esenta, in functie de preferinte si se amesteca pana la omogenizare. Crema se intinde pe blat si se orneaza dupa preferinte.

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita