Prajitura desteapta

17 august 2020,
prajitura desteapta - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - lotus-4853241_1920

La desert va propunem o reteta foarte simpla: prajitura destepta. I se spune asa pentru ca la cuptor se va „alege” blatul de crema, cu toate ca ingredintele se pun laolalta, in acelasi timp, la copt.

 

Ingrediente Prajitura desteapta


8 oua
250 g unt
225 g faina
2 linguri apa
1 litru lapte caldut
2 pliculete de zahar vanilinat
300 g zahar tos
Zahar pudra pentru pudrat

 

Mod de preparare Prajitura desteapta

Luam o cratita si punem cele 250g unt la topit, dupa care o lasam la racit. Albusurile le punem intr-un castron si le batem spuma cu mixerul. Intr-un alt castron, mai incapator, punem galbenusurile, adaugam 300 g zahar tos, 2 pliculete zahar vanilinat, cele 2 linguri de apa si mixam totul pana la omogenizare. In compozitia obtinuta adaugam untul topit si racit si mixam din nou pana la omogenizare. In aceasta compozitie adaugam faina in ploaie si mixam pana se incorporeaza complet. Adaugam in compozitia rezultata laptele caldut si mixam bine. In final, adaugam in compozitie albusurile batute spuma, amestecam bine cu un tel pana sunt complet inglobate.

Compozitia rezultata este lichida, avand aspectul unei ciorbe, asa trebuie sa arate, in cuptor, in timpul coacerii se vor alege singure blatul si crema. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, turnam compozitia obtinuta in tava si o introducem in cuptorul preincalzit pentru 1 ora, la foc mic spre mediu. Atentie, supravegheati prajitura pentru a nu se arde!

De preferat ar fi sa nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii.

 

Incearca si aceasta reteta video

Imagine de Farooq Sharif de la Pixabay

Cuvinte cheie: , , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita