Ultimele

Prajitura cu zmeura si crema de urda

Retetele tale » Prajitura cu zmeura si crema de urda
Prajitura cu zmeura si crema de urda

Iata un desert savuros si racoros: Prajitura cu zmeura si crema de urda.

Ingrediente Prajitura cu zmeura si crema de urda

Blat:

4 oua,

150 g zahar brun,

3 linguri apa fierbinte,

200 g faina,

1 lingura pudra de roscove,

1 lingura zahar vanilat,

3 lingura ulei,

1 lingurita praf de copt.

Crema:

250 g urda,

200 g crema de branza,

250 ml frisca,

250 g zmeura,

2 linguri pline cu miere,

100 g zahar brun,

1 plic gelatina,

zahar brun vanilat.

Decor:

250 g zmeura

2 plicuri tort gelee

Mod de preparare Prajitura cu zmeura si crema de urda

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile unul cate unul alternand cu apa fierbinte si uleiul. Se cerne deasupra faina amestecata cu pudra de roscove si praful de copt. Se toarna compozitia obtinuta intr-o tava cu diametrul de 26 cm tapetata cu hartie de copt .Se coace la foc potrivit.

Crema:

Urda, crema de branza, zaharul, mierea si zaharul brun vanilat se pun intr-un robot si se mixeaza bine pana obtinem o crema fina. Se adauga gelatina dizolvata in 50 ml apa si se omogenizeaza bine. Compozitia obtinuta se toarna peste frisca batuta spuma se adauga si zmeura si se incorporeaza cu miscari lente.

Prajitura se monteaza in forma care am copt blatul. Crema se toarna peste blatul racit se introduce la frigider pentru 2-3 ore pana se incheaga bine. Se decoreaza cu zmeura peste care turnam un strat de gelatina pe care am pregatit-o dupa instructiunile de pe plic.

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: aprilie 17, 2023