Iata o prajitura delicioasa trimisa de userul nostru Oanapl: Prajitura cu nuci si branza.
Pentru blat: 6 albusuri, 100g zahar, 200g nuci, 1 esenta de rom, 3 linguri FAINA
Pentru crema: 600g branza de vaci, 100g zahar, 6 galbenusuri, 1/2 pachet unt, 1 esenta portocale, 100ml lapte, 1 ciocolata
Bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul si bati in continuare pana se topeste. Pui nuca macinata, esenta de rom, faina si amesteci foarte usor de jos in sus, cu o lingura de lemn. Torni compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, o introduci la cuptor pentru 20-30 de minute pana se rumeneste, dupa care o lasi sa se raceasca.
Amesteci galbenusurile cu laptele, zaharul si esenta de portocale. Asezi pe baie de aburi si amesteci continuu pana devine ca o smantana mai groasa. Dai deoparte si lasi la racit. Mixezi branza, adaugi crema de galbenusuri, untul si omogenizezi foarte bine.
Peste blat torni crema de branza, o intinzi si apoi razi ciocolata peste aceasta. Dai prajitura la rece pentru 2 ore inainte sa o servesti.
Incearca si aceasta reteta video
Cuvinte cheie: prajitura cu branza, prajitura cu nuci, Prajitura cu nuci si branza