Iata o prajitura delicioasa: Prajitura cu nuca de cocos.
Ingrediente pentru foi Prajitura cu nuca de cocos
300 gr faina
100 gr zahar pudra
1 praf copt
3 lingurite cacao
2 oua intregi
smantana cat cuprinde
Ingrediente pentru crema de cocos
6 galbenusuri, 200 gr zahar, 150 gr nuca de cocos
Ingrediente pentru crema de vanilie
6 galbenusuri, 250 gr zahar, un plic de zahar vanilat
4 linguri de faina, 400 ml lapte, 200 gr unt.
Ingrediente pentru glazura
100 gr unt, 3 linguri zahar pudra, 1 lingura cacao.
Mod de preparare Prajitura cu nuca de cocos
Pentru foi se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat care se imparte in 2 foi si se intinde fiecare cu sucitorul. Se pune in tava prima foaie, peste care se intinde crema de cocos obtinuta din albusurile batute spuma cu zaharul si amestecate usor cu nuca de cocos, dupa care se aseaza a doua foaie si se inteapa cu furculita. Se da la cuptor 30 de minute dupa care se lasa la racit, timp in care se face crema de vanilie.
Se amesteca galbenusurile cu zaharul tos , vanilia, faina si laptele si se fierb in *bain-marie* amestecand continuu pana se ingroasa. Acesta compozitie se lasa la racit, dupa care se pune cate o lingura din untul frecat spuma.
Crema se intinde uniform peste blatul copt si racit. Deasupra se poate pune ciocolata rasa sau glazura.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de freestocks-photos de la Pixabay