Iata o delicioasa reteta de Prajitura cu nuca.
Ingrediente Prajitura cu nuca
300 g nuca (jumatati)
Blatul:
6 oua
200 g zahar pudra
2 linguri cacao
4 linguri faina
1 lingura apa minerala
1 praf de copt
1 plic zahar vanilat
Crema:
300 g Finetti (sau Nuttela)
1,5 pachet unt
esenta de rom
Glazura:
75 g zahar
50 g unt
2 linguri zeama de lamaie
Mod de preparare Prajitura cu nuca
In tava unsa cu ulei (mai mica decat cea de aragaz, cu peretii inalti), se asaza nucile si se dau la cuptor.
Intre timp se prepara blatul:
Se incorporeaza gabenusurile cu zaharul, amestecand pana devine o pasta omogena. Se adauga cacao, faina, praful de copt, vanilia, apa, albusurile batute spuma. Se aseaza compozitia in tava peste nuci. (Nucile trebuie sa se usuce bine, atentie, sa nu arda). Se da la cuptor pentru 15-20 minute, in functie de cuptor. Se verifica cu scobitoarea. Crema se poate intinde peste nuci, sau peste blat. Cum doriti.
Se incorporeaza gabenusurile cu zaharul, amestecand pana devine o pasta omogena. Se adauga cacao, faina, praful de copt, vanilia, apa, albusurile batute spuma. Se aseaza compozitia in tava peste nuci. (Nucile trebuie sa se usuce bine, atentie, sa nu arda). Se da la cuptor pentru 15-20 minute, in functie de cuptor. Se verifica cu scobitoarea. Crema se poate intinde peste nuci, sau peste blat. Cum doriti.
Crema:
Scoti apa din unt, incorporezi Finetti, omogenizezi cu mixerul, adaugi esenta. Dupa ce se raceste prajitura, intinzi crema, peste care intinzi glazura.
Scoti apa din unt, incorporezi Finetti, omogenizezi cu mixerul, adaugi esenta. Dupa ce se raceste prajitura, intinzi crema, peste care intinzi glazura.
Glazura:
Zaharul, zeama de lamaie, untul, incorporate, le dai pe flacara, pana se topeste zaharul. Amesteci mereu, sa nu se prinda. Lasi sa se raceasca, intre timp mai amesteci sa nu se formze pojghita la suprafata glazurii. Intinzi glazura peste crema si dai la rece. Tai patrate sau romburi. Daca doresti, poti folosi glazura de ciocolata. Adaugi cacao in compozitia glazurii, inlocuiesti zeama de lamaie cu apa sau lapte.
Mai poti orna cu frisca si fructe!