Ultimele

Reteta de Sarbatori: Prajitura cu mere si biscuiti

Mod de preparare Prajitura cu mere si biscuiti

Merele se curata de coaja si se taie in cubulete mici. Se adauga peste apa si zaharul care in prealabil le-am pus la fiert. Se fierb impreuna pana ce merele se inmoaie bine, dar sa nu se zdrobeasca de tot. Separat dizolvam cele 4 plicuri de budinca in 200 ml apa (din cele 1,2 l) si cand merele sunt gata adaugam praful de budinca dizolvat si lasam sa mai fiarba cateva minute amestecand continuu. Cand este gata adaugam stafidele care au fost puse la inmuiat in lichior, punem si un strop de sare, esenta de vanilie si scortisoara. Se asaza biscuitii intr-o forma detasabila (eu am folosit o forma care se modifica in functie de cat de mare doresti sa fie prajitura) ii ungem cu lichiorul ramas dupa ce am scos stafidele dupa care asezam un strat de crema cat este inca fierbinte. Asa procedam incontinuare in final trebuie sa avem 3 straturi de biscuiti si 3 de crema… ultimul fiind de crema.
Se lasa sa se raceasca dupa care o tinem la frigider cateva ore, timp in care biscuitii se vor inmuia atat cat sa se poata taia prajitura.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: decembrie 18, 2012