Va recomandam o prajitura delicioasa si foarte usor de facut: Prajitura cu mere.
Ingrediente Prajitura cu mere
Pentru foi:
• 4 linguri lapte
• 4 linguri zahar
• 1 ou
• 1 lingurita amoniac stinsa cu otet
• 100 g unt
• faina
Pentru umplutura:
• 2 kg mere
• 300 g zahar
• 2 lingurite scortisoara
• 3-4 linguri zahar pudra
Mod de preparare Prajitura cu mere
1. Freci untul cu zaharul, apoi adaugi amoniacul, galbenusul, albusul batut spuma, laptele si faina.
2. Il imparti apoi in 2 bucati din care intinzi foi pe care le coci pe dosul tavii sau in tava, tapetata cu faina.
3. Pregatesti apoi umplutura: cureti merele de coaja, le dai pe razatoare, apoi le calesti cu zaharul si scortisoara, intinzi umplutura fierbinte intre foi, ca acestea sa se inmoaie si presari prajitura cu zahar pudra.
Incearca si aceasta reteta video