Prajitura cu fructe si branza

05 septembrie 2014,

Pentru desert va prezentam o prajitura speciala cu fructe si branza. Pofta buna!

 

Ingrediente

Blat
6 oua
6 lg zahar
4 lg faina
2 lg cacao
½ praf de copt
esenta vanilie

Crema

500 gr branza vaci
300 gr smantana
Un plic gelatina
6 lg zahar
3 lg miere albine
esenta vanilie
razatura de lamaie
o cutie cocktail de fructe

 

Sirop

Zeama de la un compot de piersici

 

Decor
o cutie cocktail fructe
un plic tort gelee
350 ml suc de fructe
un plic de budinca de vanilie

 

Blat

Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu 4 lg zahar, galbenusurile cu restul. Se amesteca cele doua compozitii si se cerne deasupra faina amestecata cu cacao si praful de copt. Se amesteca lejer si se coace intr-o forma dreptunghiulara la foc potrivit.

 

Crema

Branza se mixeaza pana ce capata consistenta unei creme, adaugam zaharul, mierea si mixam incontinuare. Se adauga smantana, razatura de lamaie si gelatina pe care am dizolvat-o intr-un pic de apa. La sfarsit adaugam si fructele din compot si turnam compozitia peste blatul racit si insiropat cu zeama de la un compot. Blatul trebuie sa ramana in tava in care s-a copt… de preferat o tava cu peretii inalti. Dupa ce crema s-a intarit se toarna pe ½ din tava glazura cu budinca preparata exact dupa instructiunile de pe plic, numai ca in loc de lapte folosim cantitatea de suc mentionata mai sus. Pe cealalta jumatate se intind fructele si se toarna glazura tort gelee.
Se tine la rece cateva ore si se portioneaza dupa preferinta.

Cuvinte cheie: , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita