Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si banane caramelizate
Blat – Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, adaugam 1lingura de zahar si mixam pana devine o spuma lucioasa.
Galbenusurile le mixam cu zaharul ramas, adaugam uleiul, laptele si amestecam cu o spatula, adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao, nuca tocata, amestecam cu spatula pana ce se omogenizeaza.
Adaugam albusurile spuma si amestecam cu miscari usoare.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca bine dupa care il taiem in doua.
Crema de ciocolata – Gelatina se pune la hidratat cu o lingura de apa rece.
Galbenusurile se amesteca cu zaharul. Intr-o cratita adaugam laptele, frisca si punem pe foc mic sa se incalzeasca usor. Adaugam galbenusurile amestecand continuu pana se ingroasa putin.
Intr-un bol adaugam ciocolata tocata, crema de oua si amestecam pana ce se topeste complet ciocolata.
Adaugam gelatina dizolvata, amestecam si dam la frigider cca 1 ora.
Crema bavareza de ciocolata – Gelatina o punem la hidratat cu 2 linguri apa rece.
Intr-o cratita adaugam laptele, zaharul si punem la foc mic pana ce se incalzeste putin. Intr-un vas amestecam galbenusul cu amidonul, esenta de vanilie, adaugam laptele caldut amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase.
Punem amestecul pe foc mic si amestecam pana ce se ingroasa.
Intr-un castron adaugam ciocolata tocata si crema amestecam pana ce se topeste ciocolata. Adaugam gelatina dizolvata pe baie de abur si amestecam repede pana ce este complet incorporata.
Acoperim cu folie alimentara (deasupra cremei) pentru a nu se forma pojghita.
Lasam sa se raceasca bine, dupa care adaugam frisca batuta spuma.
Banane caramelizate – Intr-o tigaie adaugam bananele taiate felii,zaharul si punem pe foc mic.
Cand zaharul s-a caramelizat adaugam untul si lasam la foc mic pana ce se topeste,lasam sa se raceasca.
Glazura oglinda – Intr-o cratita adaugam frisca, zaharul, cacao si apa. Punem cratita pe foc mic amestecand continuu pana se dizolva zaharul si amestecul este pe punctul de a fierbe.
Adaugam gelatina dizolvata in apa rece si amestecam bine, acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pana se raceste.
Ansamblare – Asezam prima foaie de blat, insiropam, adaugam 1/3 din crema bavareza – crema de ciocolata – sosul de banane – a 2 foaie de blat – insiropam – restul de crema bavareza – deasupra turnam glazura si dam al frigider pana ce se intareste glazura (eu am lasat-o peste noapte).
Citeste continuarea: 1 2