Prajitura „Cremoasa”

20 aprilie 2022,
Prajitura Cremoasa - sfatulparintilor.ro - Depositphotos_16620295_L

Oanap85 a trimis o alta reteta delicioasa de: Prajitura „Cremoasa”

 

Ingrediente Prajitura „Cremoasa”


– 100 g unt
– 6 oua
– 200 gr zahar tos
– cca 250 gr faina
– o lingura cu varf de gem de coji de portocale
– 200 gr nuci macinate
– 1 varf de cutit de sare fina
– coaja de lamaie
– 1 praf de copt
– 30 gr cacao
– 200 gr smantana lichida

pentru crema
-200 gr unt
-200 gr ciocolata de menaj
-50 gr nuca macinata
-50 gr zahar
-20 ml esenta rom

 
Mod de preparare Prajitura „Cremoasa”


Untul moale sau topit, dar sa fie rece, se freaca cu zaharul, galbenusurile, sarea, coaja rasa de lamaie, gemul de portocale si smantana lichida,apoi cu faina care a fost amestecata cu nucile macinate, cacaoa cernuta prin sita si praful de copt. Compozitia se desarta intr-o tava unsa cu unt de 23/33 cm si se niveleaza cu o lopatica de plastic. Se introduce in cuptorul incalzit si dupa 20 de minute se verifica cu scobitoarea.se lasa pana la 30 de minute,pana se intareste.
Intr-un vas se pune untul la topit impreuna cu ciocolata si zaharul, apoi se adauga esenta de rom, dupa ce s-a topit, si se toarna deasupra prajiturei, dupa ce prajitura s-a racit, se niveleaza uniform si deasupra se presoara nuca macinata,se lasa cateva ore la rece pana se intareste crema .

Incearca si aceasta reteta video

foto: Depositphotos.com

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita