Oanap85 a trimis o alta reteta delicioasa de: Prajitura „Cremoasa”
– 100 g unt
– 6 oua
– 200 gr zahar tos
– cca 250 gr faina
– o lingura cu varf de gem de coji de portocale
– 200 gr nuci macinate
– 1 varf de cutit de sare fina
– coaja de lamaie
– 1 praf de copt
– 30 gr cacao
– 200 gr smantana lichida
pentru crema
-200 gr unt
-200 gr ciocolata de menaj
-50 gr nuca macinata
-50 gr zahar
-20 ml esenta rom
Untul moale sau topit, dar sa fie rece, se freaca cu zaharul, galbenusurile, sarea, coaja rasa de lamaie, gemul de portocale si smantana lichida,apoi cu faina care a fost amestecata cu nucile macinate, cacaoa cernuta prin sita si praful de copt. Compozitia se desarta intr-o tava unsa cu unt de 23/33 cm si se niveleaza cu o lopatica de plastic. Se introduce in cuptorul incalzit si dupa 20 de minute se verifica cu scobitoarea.se lasa pana la 30 de minute,pana se intareste.
Intr-un vas se pune untul la topit impreuna cu ciocolata si zaharul, apoi se adauga esenta de rom, dupa ce s-a topit, si se toarna deasupra prajiturei, dupa ce prajitura s-a racit, se niveleaza uniform si deasupra se presoara nuca macinata,se lasa cateva ore la rece pana se intareste crema .
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com
Cuvinte cheie: Prajitura "Cremoasa"