Iata o reteta delicioasa de Prajitura Boema cu crema fina de branzica.
Ingrediente Prajitura Boema cu crema fina de branzica
blat: 6 oua,6 linguri de ZAHAR ,6 linguri de faina,3 linguri de cacaoa,3 linguri de ulei,3 linguri apa rece ,un praf de sare,un pliculet praf de copt.
crema: 400 g smantana,300 g branza dulce de vaci,150 g ZAHAR pudra,un plic(10g) de gelatina,2 pliculete zahar vanilat.
sirop: 200 g apa,150 g ZAHAR,vanilie
serbet cacaoa;250 g ZAHAR pudra,2 linguri de miere,o lingurita cacaoa,100 g unt.
decor; frisca
Mod de preparare Prajitura Boema cu crema fina de branzica
1. Se separa albusurile de galbernusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare apoi cu zaharul si cele 3 linguri de apa rece, pana se inatresc.
Galbenusurile se freaca cu uleiul apoi se incorporeaza in albusuri. Se cerne faina cu cacaoa si praful de copt apoi se incorporeaza cu grija in amestec. Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt apoi se da la cot cca, 20 de minute, la foc potrivit in cuptorul preincalzit inainte. Blatul desprins de pe hartie se taie in 2 parti egale.
2. Se prepara crema mixand smantana cu zaharul si branzica de vaci apoi se aduga si gelatina hadratatat in apa rece si apoi topita la bain marin. Se fierbe apa si si zaharul pentru sirop in cateva clocote apoi se lasa se raceasca
Se monteaza prajitura intr-o faorma mai mica asezand primul blat apoi se insiropeaza usor,se toarna crema deasupra,se aseaza si al 2 lea blat, se insiropeaza usor si el, se preseaza usor cu mana si se da la rece 2 ore.
3. Se pregateste serbetul de cacaoa asa; se pune intr-o craticioara cu fund dublu, zaharul pudra si mierea la topit, timp de 10 minute amestecand continuu. Se adauga si cacaoa si apoi se opreeste focul si incorporam cate un pic untul amestecand energic pana ce terminam toata cantitate de unt. Se toarna serbetul cald peste prajitura taiata cuburi. Se decoreaza cu frisca si praf de cacaoa.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video