Prajitura Alba ca zapada

25 februarie 2022,
Prajitura Alba ca zapada

Va recomandam un desert care ne aduce aminte tuturor de copilarie: Prajitura alba ca zapada.

 

 

 

Ingrediente Prajitura Alba ca zapada

(pentru 25 bucati)

 

1 pachet unt

1 ou

1 l lapte

1 cana gris

250 gr zahar

3 linguri miere

1 lingurita amoniac

1 lamaie

faina cat cuprinde

1 plic zahar pudra

200 gr ciocolata alba

 

 

Mod de preparare Prajitura Alba ca zapada

 Se pun 30 gr unt cu un ou,150 gr zahar,3 linguri miere, 4 linguri lapte intr-o cratita pe bain-marie (deasupra unei alte cratiti in care clocoteste apa) si se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza totul.

 Se da jos de pe foc, se adauga faina si amoniacul stins cu o lingurita de otet si se amesteca pana iese un aluat ce se poate intinde.
 
 Se imparte aluatul in trei si se intind trei foi cat mai subtiri (vor mai creste la copt)


 

Se coc foile pe dosul unei tavi, la foc iute. Atentie cand le intoarce-ti pe partea cealalta deoarece sunt foarte fragile si se pot rupe usor.Daca totusi s-a rup una, o puteti folosi asa, si cand asamblati prajitura o puneti la mijloc. 

Laptele ramas se fierbe impreuna cu pliculetul de zahar vanilat si cana de gris, mestecand continuu ca sa nu faca cocoloase. Se lasa sa se raceasca.

 

 

Se freaca untul cu 100 gr de zahar pudra pana se face spuma. Dupa ce s-a racit grisul se amesteca cu compozitia de unt apoi se adauga zeama de la o lamaie si se amesteca bine pana se omogenizeaza.
 Se umplu foile cu crema si se dau la frigider pana a doua zi.


 Se face glazura astfel: se topeste ciocolata impreuna cu o lingura de unt la bain-marie, apoi se intinde uniform deasupra prajiturii si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se taie romburi cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit, care se sterge dupa fiecare bucata taiata.
 

 

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie: , , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita